top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstephanvanvelthove

Gestart met Return on content!

De afgelopen maanden heb ik samen met mijn oud collega Robert Schueler gewerkt aan een nieuw initiatief: Return on Content.


Dit zijn we gestart omdat we zien dat content steeds belangrijker wordt in de oriëntatie- en keuzeprocessen hoe mensen producten kopen:

  • De journey start met content: 86% van de kopers verricht non branded zoekopdrachten

  • Klanten lezen voordat ze kopen: gemiddeld worden 11,4 content bronnen geconsumeerd voordat een aankoopbeslissing wordt genomen

  • Content creëert geloofwaardigheid: 95% van B2B kopers vindt content een betrouwbare bron om het aanbod van organisaties te kunnen beoordelen


Maar content wordt relatief weinig onderzocht in hoeverre het de doelgroep triggert, barrières wegneemt, merkoverweging stimuleert en het gewenste merkimago creëert.


Data analytics over online gedrag biedt hierin geen inzicht. Daarom vult content onderzoek dat aan met inzichten in de ‘why & how’: hoe kunnen we inhaken op de juiste triggers in de journey, wat voor impact heeft de content op de merkbeleving en hoe kunnen we dat verder verbeteren om zowel inspiratie als conversie te stimuleren? Return on content helpt merken de merkbeleving van hun content te meten en te verbeteren.


Om content goed te onderzoeken is een uitdaging. Daarom hebben we eigen modules ontwikkeld die input geeft voor contentstrategie & creatie, de impact op het merk vaststelt en concrete richting geeft hoe je content kunt optimaliseren. Zie voor meer informatie: www.returnoncontent.nl


Return on content is een flexibele netwerkorganisatie die behalve onderzoek ook aanvullende expertises kan bieden met experts op het gebied van digital analytics, design, social media en communities.


Super leuk om hiermee bezig te zijn. Ik doe dit naast mijn freelance werk en afzonderlijke onderzoeksprojecten voor opdrachtgevers.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page